Blog de arhitectura cu si despre proiecte de casa

11 martie 2010

Programul Casa Verde pentru persoane fizice va debuta in luna mai


Programul "Casa Verde" va debuta in luna mai si pentru persoane fizice, iar subventia acordata acestora va fi de maxim 80 la suta din valoarea proiectelor eligibile propuse, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.

"Programul "Casa Verde" va fi in acest an destinat si persoanelor fizice, asa cum a fost conceput in 2008. Programul va fi lansat in maximum doua luni. Subventia acordata persoanelor fizice este de pana la 80 la suta din valoarea proiectelor depuse si aprobate", a subliniat ministrul Mediului.

Potrivit lui Borbely, in cadrul Programului exista un portofoliu de peste 400 de firme agreate, iar bugetul alocat pentru anul 2010 va fi de 610 milioane lei din care 300 de milioane lei reprezinta credite de angajament si 310 milioane lei din fondul de mediu.

Conform datelor oficiale ale Administratie Fondului pentru Mediu (AFM), in cadru Programului "Casa Verde" exista 239 de proiecte in evaluare. Dintre acestea, 95 au deja contracte incheiate in valoare de 65 milioane lei, informeaza Agerpres.

In ceea ce priveste programul destinat proiectelor privind producerea de energie din surse regenerabile (eoliene, solare), Laszlo Borbely a anuntat ca in prima etapa au fost depuse 70 de proiecte din care au fost aprobate 19 in valoare de 362 milioane lei.
"Pana la data de 20 martie va fi lansata o a doua sesiune de proiecte pentru energii regenerabile", a adaugat Borbely.