Blog de arhitectura cu si despre proiecte de casa

11 ianuarie 2010

Catalog de case 2010


ARCHETON Romania ofera servicii profesionale si complete de proiectare case si vile, punand la dispozitia investitorilor din Romania peste 700 proiecte de case la cheie (documentatia predata contine proiectul de arhitectura & structura de rezistenta & instalatii sanitare, termice si electrice) - elaborate pentru faza PT+DDE (Proiect Tehnic + Detalii De Executie) si faza PAC (Proiect pentru obtinerea Autorizatiei de Construire).

Portofoliul firmei contine proiecte de case moderne, modele de casa unifamiliala, proiecte casa cu mansarda, proiecte casa parter, planuri casa cu etaj, proiecte vile pentru doua familii, modele vile duplex, planuri casa de vacanta, proiecte case ieftine, schite vile moderne, proiecte case pe teren ingust, proiecte vile multifamiliale, tipuri de case din caramida, tipuri casa BCA, modele casa lemn, proiecte casa pentru teren ingust, proiecte vile duplex (casa cuplata), schite casa individuala, modele casa cu mansarda, poze proiecte casa, schite vile rezidentiale, relevee, etc.

Aceste proiecte sunt accesibile publicului larg online - pe site-ul oficial Archeton va asteapta un catalog virtual cu proiectele Archeton.
Detaliile furnizate pentru fiecare proiect de casa sunt structurate in 4 sectiuni (tab-uri):
  • specificatii | contine o scurta descriere a constructiei, dimensiunile si suprafetele caracteristice (suprafata utila / locuibila, suprafata construita, suprafata desfasurata), dimensiunile minime ale terenului, etc;
  • vederi | in aceasta sectiune gasiti imagini cu fatadele casei, vizualizari 3D din diverse perspective, idei de amenajari exterioare si schita de amplasare a constructiei pe teren;
  • planuri | contine planurile tuturor nivelurilor (plan subsol, plan parter, plan etaj | plan mansarda);
  • spatii interioare | imagini cu spatiile interioare, idei de amenajari si decoratiuni interioare.
ARCHETON - La noi gasiti planul casei visate!

Noutati privind autorizarea lucrarilor de constructii


Noi reglementari privind autorizarea lucrarilor de constructii


Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 214/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii a fost aprobata, cu modificari, prin Legea nr. 261/2009.

Legea nr. 261/2009 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 493, din 16 iulie 2009.

Conform legii de aprobare a OUG nr. 214/2008, procedura de autorizare a executarii lucrarilor de constructii incepe odata cu depunerea cererii pentru emiterea certificatului de urbanism in scopul obtinerii, ca act final, a autorizatiei de construire.

Astfel, procedura de autorizare va avea ca prima etapa emiterea certificatului de urbanism. Legea nr. 261/2009 elimina astfel prevederea conform careia emiterea certificatului de urbanism se face ca urmare a cererii pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii, depusa de solicitant.

A doua etapa consta in emiterea punctului de vedere al autoritatii competente pentru protectia mediului pentru investitiile care nu se supun procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului.

Potrivit legii nr. 261/2009, solicitantul autorizatiei de construire va notifica autoritatea administratiei publice competente cu privire la mentinerea solicitarii de obtinere, ca act final, a autorizatiei de construire, pentru investitiile la care autoritatea competenta pentru protectia mediului a stabilit necesitatea evaluarii impactului asupra mediului si a emis indrumarul conform legislatiei privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice si private asupra mediului.

Urmatoarea etapa in procedura de autorizare va consta in emiterea avizelor si acordurilor, precum si a actului administrativ al autoritatii pentru protectia mediului competente privind investitiile evaluate din punctul de vedere al impactului asupra mediului.

Apoi, urmeaza elaborarea documentatiei tehnice necesare pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii.
Dupa aceea, trebuie depusa documentatia pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii la autoritatea administratiei publice competente.

Ultima etapa va consta in emiterea autorizatiei de construire.

Autorizatia de construire se va emite pentru executarea lucrarilor de baza si a celor aferente organizarii executarii lucrarilor, in cel mult 30 de zile de la data depunerii documentatiei pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii, care cuprinde, in copie, urmatoarele documente:
a) certificatul de urbanism;
b) dovada, in copie legalizata, a titlului asupra imobilului, teren si/sau constructii si, dupa caz, extrasul de plan cadastral actualizat la zi si extrasul de carte funciara de informar actualizat la zi, in cazul in care legea nu dispune altfel;
c) documentatia tehnica – D.T.;
d) avizele si acordurile stabilite prin certificatul de urbanism, punctul de vedere al autoritatii competente pentru protectia mediului si, dupa caz, actul administrativ al acesteia;
e) dovada privind achitarea taxelor aferente certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire.

Sursa: Avocatnet.ro